Nainen, muhkea takamus on viisauden ja terveyden merkki

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Äskettäin julkaistiin tutkimus, jonka mukaan miehet pitävät kurvikkaita naisia automaattisesti paremman persoonan omaavina. Nyt sama peppuhehkutus saa jatkoa, sillä Oxfordin yliopisto on toteuttanut suuren takapuolitutkimuksen terveyteen ja älykkyyteen liittyen.

Tulosten mukaan keskivertoa suuremman pepun omaavat naiset ovat huomattavasti älykkäämpiä ja heillä on parempi vastustuskyky olla sairastumatta kroonisiin sairauksiin. ABC Newsin mukaan isomman takamuksen omistavilla naisilla on alempi kolesterolitaso ja he tuottavat paremmin sokeria hajottavia hormoneja.

Tämä on myös syy siihen, miksi isopeppuiset naiset sairastuvat harvemmin sydänsairauksiin tai diabetekseen. Lisäksi muhkea takamus edesauttaa aivojen hyvinvointia tukevan Omega 3 -rasvahapon kertymistä elimistöön. Tutkimukseen osallistui 16.000 naista.

Splash
Splash
Splash