Eivätkö viikset kasva? Viiksi-implantit nouseva trendi kauneuskirurgiassa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Miesten hyvinvoinnin ja terveyden nimissä toteutettavaa Movember-kampanjaa vietetään perinteisesti koko marraskuun ajan. Viiksiä on monenlaisia, ja lempinimistä tunnetuimmat lienevät amikset, pensselit, mursut ja kalapuikot. Entäpä mikä neuvoksi, jos viikset eivät kasvakaan?

Hiussiirrännäisiä on toteutettu kaljuille ihmisille jo vuosia, mutta harvoin ihokarvoituksia siirretään keinotekoisesti ylähuulen päälle. Nyt tämäkin on mahdollista, sillä turkkilainen yritys tekee ansioikkaasti viiksi-implantteja. Viiksiä pidetään nimittäin menestyksen avaimina.

Istanbulissa viiksisiirännäisiä tekevä yritys on saanut suosiota Now This Newsin toimittajan tekemän vierailun ansiosta. TransMed Klinikin mukaan kasvojen karvoitus on eräänlainen statussymboli. Kun aiemmin klinikalla toteutettiin muutama viiksi-implanttioperaatio vuodessa, ovat kävijämäärät kasvaneet räjähdysmäisesti yli 30 asiakkaaseen kuukaudessa. Nyt kaikki voivat osallistua Movemberin viettämiseen, vaikka omat viikset eivät kasvaisikaan luonnollisella menetelmällä.