Eiffel-tornin kopioita löytyy ympäri maailmaa – Yhdysvalloissa kuusi tornia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kerroimme hiljattain kiinalaisesta kaupungista, joka on kuin suora kopio Pariisista Eiffel-torneineen. Maailmassa on kuitenkin lukuisia Eiffel-tornin kopioita, tosin suurin osa niistä on paljon pienempiä kuin alkuperäinen Euroopan kuuluisin nähtävyys.

Pariisissa sijaitsevaan Eiffel-torniin kiipeää arviolta seitsemän miljoonaa turistia joka vuosi. Nähtävyyden jonot ovat yleensä pitkiä ja kestävät tunteja. Torni on yleensä suljettu vain traagisten tapaturmien johdosta, sillä jotkut yrittävät tehdä itsemurhan tornista hyppäämällä. Eiffel-tornin kopioita voi kuitenkin ihastella ympäri maailmaa, joista peräti kuusi sijaitsee Yhdysvalloissa.

Eiffel-tornin kopioita löytyy Yhdysvalloista niin Atlantasta, Austinista kuin Michiganin Paris-nimisestä kaupungista. Hieman suurempia amerikkalais-Eiffeleitä löytyy Tenneseen Parisista ja Teksasin Parisista sekä tietysti kuuluisasta Las Vegasista Paris-hotellin edustalta.

Venäjän oma Eiffel-torni seisoo Parizh-nimisessä kaupungissa. Myös Romaniassa on alkuperäistä Eiffel-tornia kuusi kertaa pienempi kopio Slobozian kaupungissa. Kiinan lisäksi torneja löytyy myös Kreikan Filiatrasta ja Meksikon Durangosta, Huffington Post raportoi. Eiffel-torni on nimetty rakentajansa Gustave Eiffelin mukaan. Torni avattiin yleisölle vuonna 1889.