Älä tee kallista virhettä – näin valmistelet kännykkäsi ennen lomareissua

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ennen reissuilla täytyi etsiä internetkahvila tai turvautua yleisiin tietokoneisiin, mikäli mieli päästä verkkoon matkan aikana. Sitten ihmiset alkoivat raahata kannettavia tietokoneitaan mukana ja nykyään lomamatkalla pärjää useimmiten pelkän tabletin tai kännykän avulla.

Puhelin kannattaa kuitenkin valmistaa matkaa varten. Ensimmäinen askel on tietysti se, että ihminen tuntee puhelimensa mahdollisuudet ja osaa käyttää sitä. Sen jälkeen kannattaa tutustua liittymän ominaisuuksiin, Huffington Post kertoo.

Mikäli puhelinoperaattori tarjoaa edullisia tekstiviestipaketteja ulkomaille, kannattaa sellainen ottaa varmuuden vuoksi liittymän kylkeen ennen pitempiaikaista matkaa. Toki wifi-yhteyksien avulla puhelimen saa maksutta nettiin, jolloin myös internetin avulla ilmaisviestejä lähettävät sovellukset toimivat.

Ennen matkaa on myös hyvä varmistaa, tarvitseeko maassa erilaista puhelinlaturia tai olisiko kännykkää turvallisempi kantaa omassa suojassa tai pussissa. Myös lisäakut ovat hyödyllisiä esimerkiksi pitkillä lentomatkoilla, joten kaikki adapterit, laturit ja piuhat on hyvä pakata käsimatkatavaroihin. Puhelimelle kannattaa myös ladata tarpeellisia sovelluksia matkakohdetta ajatellen, kuten kartta-. käännös- ja sääohjelmia.

Puhelimen roaming-ominaisuus on hyvä sammuttaa matkan ajaksi, jotta puhelin ei menisi vahingossakaan suomalaisen operaattorin kautta nettiin. Ilmaisia internetyhteyksiä löytyy nykyään joka kahvilasta, hotellista tai ravintolasta. Sovellusten lisäksi puhelimen voi varustaa jo ennen matkaa elokuvilla, peleillä, kirjoilla ja musiikilla, jotta siellä olisi tarpeeksi viihdettä koko reissun ajaksi.

Puhelimen kameralla kannattaa myös ottaa kuva passista ja ajokortista ja lähettää ne omaan sähköpostiin varmuuden vuoksi, jos tavarat esimerkiksi varastetaan tai katoavat. Myös matkalaukun sisällön voi kuvata. Kamerasta on suunnatonta apua myös oikean parkkipaikan tai hotellihuoneen numeron muistamisessa. Kannattaa siis varmistaa, että puhelimella on tarpeeksi tilaa tärkeitä kuvia varten. Mikäli matka tulee kestämään muutamaa viikkoa pidempään, voi harkita matkakohteesta ostettavan prepaid-liittymän hankkimista.