Banaanista löytyi tappava yllätys – hämähäkin munat kuoriutuivat

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailma on täynnä urbaanilegendoja hämähäkeistä, jotka piiloutuvat ja munivat esimerkiksi tuontihedelmien joukkoon pahaa-aavistamattomien kuluttajien vaaraksi. Nyt Iso-Britannian Lontoosta kantautuu karmiva uutinen, jonka perusteella kaupunkitarinoissa on joskus mukana totuuttakin.

29-vuotias Consi Taylor osti kaupasta banaanin, mutta huomasi vasta kotonaan hedelmän pinnalla outoja vaaleita läikkiä. Hän luuli läikkiä ensin homeeksi, mutta lähempi tarkastelu osoitti niistä kuorituvan pieniä hämähäkkejä.

– Ne kuoriutuivat pöydälleni ja kipittivät pitkin mattoani. Olin niin peloissani että aloin itkemään, Consi Taylor kommentoi The Sun -lehdelle.

Nainen sai kaupasta noin 12 euron arvoisen hyvityksen. Tilanteen vakavuus paljastui hänelle kuitenkin vasta, kun Consi lähetti kuvan hämähäkeistä tuholaistorjujalle. Nainen joutui muuttamaan aviomiehensä ja lastensa kanssa väliaikaisesti pois kotoaan, sillä hämähäkkien epäiltiin olevan maailman myrkyllisimpiin lukeutuvia brasilianvaeltajahämähäkkejä.

Perheen koti kaasutettiin tuholaistorjujien toimesta perusteellisesti ja asukkaiden täytyi kuivapestä kaikki vaatteensa. Toimenpiteistä kertyi perheelle laskua noin 1.200 euron verran. Banaanin myynyt Sainsbury-ruokakauppa on sittemmin luvannut korvata summan ja Taylorien perheen hotellilaskun. Brasilianvaeltajahämähäkit ovat Wikipedia-sivuston mukaan luonteeltaan erittäin aggressiivisia. Niiden kerrotaan aiheuttaneen lukuisia kuolemantapauksia.