Brittitoimittaja vertasi Suomea Narniaan: ”Kaunista!”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset joutuvat joskus matkoillaan selittämään seikkaperäisesti tarinoita kotimaastaan, koska saunavastat, avantouinti tai eukonkanto eivät välttämättä avaudu sellaisenaan. Suomesta kirjoitetaan ulkomaalaisiin julkaisuihin joskus hauskoja matkakertomuksia, ja nyt yksi sellainen julkaistiin Daily Mail -lehdessä.

Kuva: Daily Mail
Kuva: Daily Mail

Matkasivuille kirjoitetun jutun otsikko on Cold comforts in Karelia: A perfect Finnish in one of Europe’s least known beauty spots. Artikkeli paljastaa Suomesta muutakin kuin Helsingin katumuodin tai Lapin joulumaailman. Chris Leadbeater on nimittäin vieraillut Pohjois-Karjalassa.

Mies kuvailee talvimaisemia maisemia satumaisesti. Hänen mukaansa Pohjois-Karjalassa pääsee tutustumaan aitoon pohjolan kauneuteen, ja ympäristö muistuttaa miestä Narniasta. Hän on käynyt jutun mukaan avannossa ja vaeltanut Kolilla. Matkakertomuksen voi lukea tästä. Daily Mail on maailman suurin verkkolehti.