Rikkaiden ja köyhien tärkeimmät erot listattiin – tuntuuko tutulta?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yleensä paremmin toimeentulevat ihmiset ovat kiireisiä ja sukkuloivat ankarassa bisnesmaailmassa uraansa luoden. Rahalla saa osittain myös parempaa elämänlaatua, mikä käy ilmi taannoin tehdystä tutkimuksesta.

Tom Corley tutki ja vertaili rikkaiden ihmisten elämää viiden vuoden ajan. Hän koosti tutkimuksistaan teoksen nimeltään Rich Habits – The Daily Success Habits of Wealthy Individuals. Tutkimukseen osallistui 233 taloudellisesti hyvin toimeentulevaa ja 128 huonommin toimeentulevaa ihmistä. Ryhmiä vertailtiin keskenään 140 eri asiassa.

Vertailussa kävi ilmi, että rikkaista ihmisistä peräti 86 prosenttia kertoo pitävänsä lukemisesta, ja 88 prosenttia lukee päivittäin vähintään puoli tuntia ammatti- tai urasyistä. Köyhistä kirjaan tai lehtiin tarttui vain 26 prosenttia ja urasuunnitelmien vuoksi vain kaksi prosenttia.

Menestyvät ihmiset harrastavat myös enemmän liikuntaa, sillä peräti 76 prosenttia heistä harrastaa vähintään neljänä päivänä viikossa aerobista kuntoilua. Pienituloisista vain 23 prosenttia tekee saman. Suhdeluvut kääntyvät toisin päin, kun puhutaan realitysarjoista. Rikkaista nimittäin vain kuusi prosenttia myönsi katsovansa realitysarjoja, kun köyhistä niitä katselee peräti 78 prosenttia.

Paremmin toimeentulevat saattavat herätä aikaisin, kun rikkaista 44 prosenttia herää keskimäärin kolme tuntia ennen töiden alkamista. Köyhistä saman tekee vain kolme prosenttia. Entäpä jos puhutaan elämäntavotteista? Rikkailla on lähes aina yksi tavoite, johon he tähtäävät. Kun 80 prosenttia heistä tavoittelee jotain tiettyä tulosta elämässään, on samanlaisia aatteita vain 12 prosentilla pienituloisista. Vertailut kokosi Seeking Millionaire -nettisivusto.