Star Wars -elokuvan ensi-ilta vahvistui – odottamaton ajankohta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Walt Disney -yhtiö osti alkuvuodesta oikeudet huippusuosittuun Star Wars -saagaan. Tuotantoyhtiö ilmoitti nopeasti suunnittelevansa elokuvasarjalle kolmea uutta jatko-osaa, joista ensimmäinen saisi ensi-iltansa vuonna 2015. Elokuvan ohjaajana toimii Lost-sarjan luoja J.J. Abrams.

Monet tahot ovat kyseenalaistaneet Walt Disney -yhtiön suunnitelmat julkaista ensimmäinen uusi Star Wars -elokuva varsin nopealla aikataululla. Nyt yhtiö on kuitenkin vahvistanut elokuvan ensi-illan olevan 18. joulukuuta 2015. Tämä tarkoittaa että kyseessä on ensimmäinen Star Wars -elokuva, jonka ensi-ilta ei ole toukokuussa.

Star Wars: Episodi 7:n käsikirjoittajaksi kiinnitettiin alun perin Toy Story 3 -animaatioelokuvan kirjoittanut Oscar-voittaja Michael Arndt. Mies kuitenkin vetäytyi projektista, ja hänen tilalleen astui Deadline-sivuston mukaan Imperiumin vastaisku -elokuvan kirjoittanut Lawrence Kasdan. Tämä on yksi syy sille, miksi Episodi 7:n epäiltiin aikaisemmin myöhästyvän vuodelle 2015 suunnitellusta ensi-iltapäivästään.