Kartta paljastaa some-kiroilut: F-pommeja putoilee myös Suomeen

Digi · Tim Isokivi

Kiroilua ei yleisesti pidetä hyväksyttävänä tapana, mutta asiantuntijatkin ovat myöntäneet siitä olevan toisinaan hyötyäkin esimerkiksi stressin poistamiseen. Jokainen voi varmasti myöntää päästävänsä ilmoille silloin tällöin muutaman ärräpään.

Kuva: F-bomb
Kuva: Fbomb

Kanadalainen Ottawan yliopistossa opiskeleva Martin Gingras on perustanut verkkosivuston joka paljastaa missä päin maailmaa kiroillaan eniten – ainakin englanniksi ja Twitterin perusteella. FBomb.co-niminen sivusto esittää reaaliajassa kartalta paikat, joista fuck-sanan sisältäviä twiittauksia lähetetään.

Suurin osa fuck-sanan sisältävistä Twitter-viesteistä tulee tietenkin Yhdysvalloista ja Iso-Britanniasta. Ahkerimpia kiroilijoita tuntuisivat kartan perusteella olevan Yhdysvaltain itärannikon, erityisesti New Yorkin asukkaat. Australialaiset ja kohteliaina tunnetut kanadalaiset sen sijaan kiroilevat huomattavasti brittejä ja amerikkalaisia vähemmän.