Itsestään puhdistautuvat vaatteet? Uskomatonta, mutta totta

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useimmat maailman keksinnöistä on kehitelty ensin sota- tai armeijakäyttööön, ja ne ovat aikojen saatossa levinneet sieltä myös tavallisten ihmisten arkikäyttöön. Nyt perheenäidit voivat odottaa kieli pitkällä seuraavan keksinnön rantautumista koteihin, sillä kehitteillä on itsestään puhdistuvat vaatteet.

Yhdysvaltojen armeija nimittäin kehittelee seuraavaa isoa juttua tekstiilipuolellaan, sillä heidän tavoitteenaan on valmistaa sotilasasu, joka pesee itse itsensä. Teknologia käyttäisi laajennettua versiota pesuainemerkki Tiden vastikään kehittelemää keksintöä, jossa paita peseytyy itsestään. Armeijan tiedemies Quoc Truong kertoo, että Yhdysvaltojen armeijalta kuluu paljon rahaa tekstiilivarusteisiin, joten keksinnön avulla voisi säästää ajan lisäksi myös kustannuksia.

Uutuuskangas on suunniteltu siten, että siinä olevat molekyylit tuhoavat likaisuuden, ja ideaalissa versiossa myös veden ja öljyn. Lisäksi vaatteissa olevat molekyylit syövät tulevaisuudessa myös pahoja hajuja, jotta viholliset tai eläimet eivät jäljittäisi sotilasta yhtä helposti, Telegraph raportoi.