Miksi puolisot pettävät? Tässä yleisimmät syyt

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Joku on sanonut, että sinkkusaittien sijaan pitäisi perustaa treffipalvelu, jossa kaikki eronneet, karanneet, pettäneet ja jättäneet voisivat tavata toisiaan ja vaihtaa kokemuksiaan avoimesti. Pettäjät luokitellaan usein yhteiskunnan pohjasakkaan, mutta syrjähypyn suorittaminen ei aina ole niin yksioikoista.

Yleensä pettämiselle löytyy painava syy, joka olisi voitu estää jo hyvissä ajoin ennen sen puhkeamista. Mitkä ovat sitten ne syyt, joiden vuoksi toinen kumppaneista ajatutuu väärille raiteille? IllicitEncounters.com-treffisivuston tiedottaja Rosie Freeman Jonesin mukaan syitä on monia.

– Pettäminen voi johtua kostamisesta, ikävystymisestä, jännityksen hakemisesta, seksuaalisten kokemusten kerryttämisestä, tyhjyyden täyttämisestä tai yksinäisyyden ja välinpitämättömyyden tunteen poistamisesta, Jones kertoo Femail Firstille.

Vaikka on olemassa niitä pettäjiä, jotka voidaan luokitella suoraan sikaosastoon kuuluviksi satuttajiksi, saattaa harkitun pettämisen syyt olla usein pintaa syvemmällä. Suurin osa pettäjistä nimittäin hakee syrjähypystä tunnetta, jota he eivät muuten nykyisessä parisuhteessa syystä tai toisesta saa. Toisin sanoen pettämisessä kaikkien osapuolten on hyvä katsoa peiliin – niin pettäjän kuin petetyksi tulleen.

Pettäminen nähdään usein vääristyneesti paremmaksi vaihtoehdoksi kuin pysyvän parisuhteen lopettaminen. Näin asia ei kuitenkaan saisi olla, vaan parisuhdetta pitäisi muuttaa siten, että pettämiselle ei tulisi tarvetta. Jos tilanteen korjaaminen ei onnistu, voi suhteen panna suosiolla poikki ennen toisen petiin lankeamista.

– Jokainen syrjähyppy on erilainen. Motivaatiot vaihtelevat sukupuolten mukaan, sillä miehet hakevat yleensä vain huomiota tai seksiä ja naiset tahtovat vieraalta mieheltä tunnemaailman täytettä. Pettäminen ei kuitenkaan ole ratkaisu mihinkään, vaa johtaa useimmiten vain hankalampaan tilanteeseen. Pettäminen satuttaa aina, vaikka sille löytyisikin houkutteleva aika, paikka ja syy.