Homoseksuaalisuus vei tarjoilijalta tipit – viha leimahti Facebookissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa annetaan poikkeuksetta juomarahaa ravintolalaskun päälle. Kyseinen toiminta takaa tarjoilijoiden ja muun ravintolahenkilökunnan loistavan palvelun, sillä ilman tippiä he jäävät hyvin pienelle pohjapalkalle, joka saattaa olla vain kaksi dollaria tunnilta.

Kuva: Facebook
Kuva: Facebook

Nyt eräs New Jerseyssä työskentelevä tarjoilija on nostanut juomaraha-asian tapetille Facebookissa toimivassa seksuaalivähemmistöjä tukevassa ryhmässä. Hän ei nimittäin saanut tippiä, koska ravintolassa aterioinut perhe leimasi hänet homoseksuaaliksi ja siten eriarvoiseksi. Laskun tippi olisi ollut vähintään noin kymmenen dollarin luokkaa, koska kuitin loppusummaa oli 93,55 dollaria.

Kuittikuva on noussut nopeasti julkisuuteen ja tarjoilijana työskennellyt nainen kertoi, että kaksilapsisen perheen äiti oli toki yllättynyt tarjoilijan nimestä, koska oli luullut häntä mieheksi. Yhdysvaltojen laivastossakin palvellut tarjoilija pahoittelee perheen lasten puolesta, että he joutuvat kasvamaan näin suvaitsemattomassa ympäristössä. Kuittiin oli juomarahan summan sijaan kirjoitettu: ”Anteeksi emme voi antaa sinulle juomarahaa, koska emme hyväksy elämäntapaasi”.