Luotto- ja maksukortit nyt yhdelle kortille

Digi Matkailu · Terhi Piiroinen

Rahapusseissa ja lompakoissa lepää parhaimmillaan liki 50 erilaista luotto-, jäsen-, kanta-asiakas- ja alennuskorttia. Markkinoilla on jo pitkään väläytelty uudenlaisen multikortin tuloa, kun tällä hetkellä yhdistelmäkortit käsittävät lähinnä vain credit- ja debit-ominaisuudet.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

YouTubessa julkaistulla videolla esitellään uusi yhdistelmäkortti Coin, joka mahdollistaa kaikkien omistamiensa maksu- ja luottokorttien tiedot yhdelle ainoalle kortille. Coin-kortille voi ladata useiden eri maksukorttien tiedot, ja kun maksun aika tulee, saa kortista nappia painamalla valittua oikean tilin. Näin siis tällä hetkellä ainoastaan konseptissa, eli ei vielä käytännössä.

Apuna kortin hallitsemisessa toimii älypuhelimiin asennettava sovellus. Sovellus myös ilmoittaa push-up -ilmoituksena puhelimen näytölle, mikäli kortti ja puhelin joutuvat liian etäälle toisistaan. Coin on kätevä usean maksukortin omistavalle henkilölle, mutta lisäansiota sille toisi ominaisuus, jossa kortille saisi myös upotettua kaikki bussi-, kirjasto-, kanta-asiakas- ja jäsenkortit, unohtamatta erilaisia vakuutus- ja henkilökortteja.