M.I.A. varasteli vaatteensa teini-ikäisenä pakolaisena

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen räppäri-lauluntekijä M.I.A. aiheutti taannoin skandaalin Super Bowl -tapahtuman puoliajalla näytettyään keskisormea arviolta 110 miljoonalle televisiokatsojalle. Hän esiintyi puoliajalla poptähti Madonnan ja räppäri Nicki Minajin kanssa.

38-vuotias brittitähti on oikealta nimeltään Mathangi Arulpragasam. Hänen lapsuuttaan voidaan kuvailla sangen monimutkaiseksi. Nainen joutui muuttamaan tamil-kapinallisiin kuuluneen isänsä kanssa ympäri maailmaa. Teinivuodet M.I.A. kuitenkin vietti syntymäkaupungissaan Lontoossa pakolaisena, ja kuten arvata saattaa, eivät hänen köyhän perheensä tulot riittäneet hankkimaan kovinkaan kalliita vaatteita tai tavaroita.

Räppäri paljasti NME-lehdelle varastaneensa haluamansa asiat, oli sitten kyse vaikka huippumuodista. Hän sanoi, että tavallisista merkkiliikkeistä varastaminen oli vaikeaa tehokkaan järjestyksenvalvonnan takia, mutta tavarataloista hän onnistui viemään hyvinkin kalliita vaatteita. Hän oli kertomansa mukaan mennyt tavarataloon, leikkinyt eksynyttä ja kävellyt kaupasta ulos Versacen farkut mukanaan. Nyt M.I.A. on kiinnitetty Versacen tuoreeseen muotiprojektiin.

M.I.A. on monen muun menestyneen rap-artistin tavoin saanut musiikillisen innoituksensa varhaisista vaikuttajista, kuten Public Enemysta ja N.W.A.:sta. Hän julkaisi tuoreimman Matangi-albumin 1. marraskuuta. Pitkäsoittoa on kuvailtu hinduvaikutteiseksi, koska karman ja uudelleensyntymisen teema toistuu kappaleen sanoituksissa.