Pankkihuijaus leviää sähköpostissa – älä koske tähän viestiin

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköpostissa leviävät käyttäjätunnusten kalasteluviestit ovat tulleet monille tutuksi, ja joillekin pahimmalla mahdollisella tavalla. Osa viestien vastaanottajista ei nimittäin huomaa niitä huijauksiksi ja menevät syöttämään tunnuksensa huijareiden sivustolle.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Parhaillaan suomalaisten sähköposteissa leviää S-Pankin nimissä tehty poikkeuksellisen uskottavan näköinen huijausviesti. Siinä vastaanottajaa pyydetään vahvistamaan pankin tiedot kirjautumalla profiilisivulla. Klikkauksen jälkeen sivustolla pyydetään luottokortin ja pankkitunnusten tietoja.

Tarkkasilmäinen huomaa huijauksen kuitenkin jo suomen kielen kielioppi- ja kirjoitusvirheistä, mutta moni ei niitä kuitenkaan huomaa. Pankit eivät koskaan kysele asiakkailtaan käyttäjätunnuksia tai luottokortin tietoja sähköpostitse, joten kaikki tämänkaltaiset viestit tulee nyt ja jatkossa jättää huomiotta.