Pikkupoika lahjoitti säästöpossunsa sisällön taifuunin uhreille

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Filippiineille 8. marraskuuta iskenyt taifuuni Haiyan aiheutti suurta tuhoa alueella. Trooppinen hirmumyrsky vaati ainakin 10.000 kuolonuhria, ja se oli voimakkuudeltaan hurrikaaniasteikon korkeimmassa luokassa.

Kuva: Suurlähetystö
Kuva: Suurlähetystö

Alueella kaivataan kipeästi hätäapua, jota suuret avustusjärjestöt ovat määrätietoisesti ryhtyneet tarjoamaan. Filipiineille toimitetaan kansainvälisesti laajalla mittakaavalla avustuksia, mutta nyt erään pikkupojan aito teko tuo suorastaan kyyneleen silmäkulmaan. Neljävuotias Shoichi Kondoh päätti nimittäin lahjoittaa säästönsä myrskyn uhrien auttamiseksi.

Japanilaisen pojan säästöpossuun oli kertynyt yhteensä noin 50 dollaria, eli noin 37 euroa. Poika kävi luovuttamassa summan Filipiinien suurlähetystöön Tokiossa. Hän oli säästänyt rahoja koko elämänsä ajan.