Tältä tulevaisuus näyttää – aikuisten ja lasten silmin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monen mielestä aikuiset voisivat ottaa lapsista oppia ainakin siinä, että kaikkea ei tarvitse ajatella tiukkapipoisesti tai jatkuvasti pahinta peläten. Verkossa julkaistu video osoittaa, kuinka eri tavalla aikuiset ja lapset ajattelevat tulevaisuudesta. Viesti on selvä: Muutos lähtee meistä itsestämme.

Itsenäisen videoprojektin tarkoituksena oli osoittaa, että mikäli ihmiset tahtovat maailman paremmaksi paikaksi, täytyy heidän ensin uskoa unelmiinsa ja muutoksen voimaan. Kun aikuiset maalailevat piruja seinille sanomalla, että ihmiskunta on tuhoon tuomittu, osaavat lapset ajatella elämän aurinkoisempaa puolta.

Ainda dá Tempo -projekti kysyi tulevaisuuden näkymiä ensin aikuisilta ja sen jälkeen heidän lapsiltaan. Koskettava video kertoo karun totuuden siitä, että aikuiset ovat luopuneet toivosta. Liikuttuneena he ymmärtävät, että jälkikasvu on asiasta eri mieltä. Kuinka lasten toiveet voivat toteutua, jos maailma on tuhoon tuomittu?