Japanilaisohjelmassa leikittiin kilpailijan hengellä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat jossain määrin turtuneet kauhuun. Videopelit ja elokuvat ovat yhä useammin innoittajina tosielämässä. Kerroimme taannoin suuren suosion maailmalla saavuttaneesta tosielämän uutuuspelistä nimeltään Hong Kong, jossa mitataan pelaajiensa selviytymistaitoja.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Japanissa kuvattiin televisio-ohjelma, jossa oli kyse elämästä ja kuolemasta. Vaikka luulisi, että hengellä leikkiminen on vain sci-fi -elokuvissa esitettävää ajanviihdettä, oli se ainakin tässä pilailusarjassa totisinta totta. Jaksossa japanilainen julkkis puettiin kimonoon, hänen ympärilleen kiinnitettiin lihakimpale ja perään usutettiin maailman suurin liskoeläin, eli komodonvaraani. Varaanin purema voi tappaa myös verenmyrkytyksellä, ellei sen purema onnistu viemään henkeä ennen sitä.

Hong Kong -pelissä ihmiset taistelevat kelloa vastaan ja yrittävät epätoivoisesti löytää tiensä ulos lukitusta huoneesta vihjeiden, koodien ja tehtävien avulla. Samaan sarjaan menee myös Floridassa järjestetty lasten Nälkäpeli-leiri, jonka tarkoituksena oli kilpailla kuvitteellisesti eloonjäämisestä. Ihmiset tarvitsevat nykyisin yhä enemmän tunnelatausta ja virikkeitä niin sanottujen kiksien saavuttamiseksi.