Sanni avautui musiikistaan: ”Mä en leivo listahittejä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen näyttelijä-laulaja Sanni on soinut viime aikoina kovasti radioaalloilla, sillä hänen esikoislevyltään on lohkaistu jo useita hittikappaleita. Staran haastattelussa hän kuitenkin kertoi, ettei kirjoita musiikkiaan hittikiilto silmissään.

Sanni osallistui taannoin Biisilinna-musiikkileirille, jossa etsittiin kappaleita muun muassa Christina Aguileralle ja Kelly Clarksonille. Kustantajat olivat antaneet ohjenuoria musiikin sisällölle, ja paikalla olleet biisinkirjoittajat tarttuivat niihin ja alkoivat säveltää kappaleita. Suurin osa listahiteistä on tehtailtu tarkoitushakuisesti nykyiseen muotoonsa, jotta ne uppoaisivat kuuntelijoihin ja myisivät hyvin.

– Tuntuu kiehtovalta, kun vastaan tulee sellainen artisti, jonka biiseistä kuulee, että ne on tehty täysin ilman sääntöjä ja omalla meiningillä. Se ei oo sellaista matemaattista tai tavoitehakuista. Mä en itse pysty tehdä biisejä vain tietty lopputulos mielessä. Mä en leivo listahittejä, vaan ne tulee jos on tullakseen, Sanni kertoi Staralle.

Nuoren naisen debyyttialbumi on saanut roimasti positiivista palautetta ja Sanni on itse jopa hieman hämillään äkkisuosiosta. Hänen pääasiallisin kuuntelijakuntansa koostuu 10 – 30-vuotiaista, vaikka skaalaan mahtuu ihmisiä myös laajemmalla ikähaitarilla. Kuuntelijat kertovat samaistuvansa naisen lyriikoihin.

– Vasta äsken naapurin rouvashenkilö tuli rappukäytävässä vastaan ja sanoi, että oli kuunnellut mun Me ei enää olla me -kappaletta, ja hän kertoi eronneensa biisin voimalla 10-vuotisesta parisuhteestaan. Totta kai siellä suhteen taustalla oli varmasti muutakin, mutta mun biisi antoi hänelle voimaa lähteä, Sanni paljastaa ja jatkaa samaan hengenvetoon, että hänestä on upeaa herättää ihmisissä tunteita.