Selfie on vuoden sana 2013 – twerkkaus jäi kakkoseksi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kerroimme aiemmin tänä vuonna, kuinka termi twerking, eli twerkkaus, on päätynyt arvostettuun Oxford English Dictionaryyn. Kyseessä on Oxfordin yliopiston julkaisema, yleisesti merkittävimpänä pidetty englannin kielen sanakirja.

BBC-uutiskanavan mukaan Oxford Dictionaries on nyt valinnut vuoden 2013 sanan ja ennakkosuosikkina pidetty twerk sai väistyä ensimmäiseltä palkintopallilta. Vuoden sana on nimittäin omakuvaa tarkoittava selfie. Ensimmäisen kerran selfie-sanaa käytettiin todistettavasti jo yli kymmenen vuotta sitten eräällä keskustelufoorumilla.

Selfie-sana voitti, koska se on luova ja kekseliäs samalla, kun se edustaa englannin kieltä ja sosiaalisen, poliittisen ja teknologisen aikakauden muutoksia. Sääntönä voittajalle oli myös se, että sanan tulee olla yli vuoden vanha ja todistettavasti ahkerassa käytössä. Virallisesti selfie määritellään valokuvaksi, joka on otettu itsestä joko älypuhelimella tai nettikameralla ja julkaistu sitten sosiaalisessa mediassa.