Miesten päiväuni on syntynyt – menopeli kuin suoraan scifi-elokuvasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moottoripyörät ovat nuorten miesten suosiossa, kun ensin ajamista harjoitellaan mopolla, sitten kevytmoottoripyörällä ja lopulta astutaan katupyörien ja customien maailmaan. Myös viidenkympin villityksen kourissa keikkuvat miehet turvautuvat usein hakemaan vapauden tunnetta moottoripyörän selästä.

Yksi maailman suosituimmista moottoripyörävalmistajista on Kawasaki, joka esitteli äskettäin Tokion Motor Show’ssa uskomattoman ajoneuvonsa. Moottoripyörä näytti kuin suoraan 2500-luvulta. Futuristinen ajokki on nimeltään Kawasaki J Three Wheeler EV. Malli oli vasta prototyyppi, eikä sen massatuotannosta tai hintalapusta ole vielä tietoa.

Ulkonäön lisäksi moottoripyörän ominaisuudet edustavat muutenkin avaruuselokuvien maailmaa, sillä moottoripyörä vaihtaa ajotapaansa kuljettajan mielen ja tyylin mukaan. Moottoripyörässä on esimerkiksi mukavuusvaihde, jolloin pyörä laskeutuu keskeltä alemmas ja antaa moottoripyöräilijälle tasaisemman ajonautinnon.