100 000 dominopalikkaa kaatui – uusi ME syntyi näyttävästi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dominoefektiksi kutsutaan ketjureaktiota, jossa esineet kaatuvat pitkässä jonossa toinen toisensa kumoten. Kyseistä temppua on kokeiltu julkisesti verkkovideoilla dominopalikoiden lisäksi muun muassa mehupurkeilla, cd-levyillä ja autonrenkailla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Itävaltalainen Austrian Domino Art -niminen ryhmä toteutti äsken 100.000 palan dominoefektin, joka pääsi samalla Guinnessin ennätystenkirjaan maailman pisimpänä dominoefektinä. Huikea palikkajono käsitti erilaisia tasoeroja ja kuvioita.

Jonoa rakennettiin 50 ihmisen voimin peräti neljän päivän ajan. Kokonaisuudessaan temppua valmisteltiin viisi kuukautta. Dominopalikat kohosivat korkeimmillaan peräti 6,029 metriin. YouTubessa julkaistu video näyttää kuinka palikat kaatuvat kilisten usean minuutin ajan.