Vaara ruokakaupassa! Vaaralliset hämähäkit levisivät hedelmähyllyihin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äsken tapauksesta, jossa urbaanilegenda kävi toteen ja brittiläinen nainen löysi ostamistaan banaaneista maailman myrkyllisimpiin hämähäkkeihin lukeutuvan lajin poikasia. Nyt toinenkin nainen löysi ostamistaan hedelmistä karmivan hämähäkkiyllätyksen.

Pennsylvaniassa asuva Yvonne Whalen pesi keittiön tiskialtaassa viinirypäleitä, kun hänen sormensa osui johonkin limaiseen. Pian hän huomasi, että viinirypäleen takaa nousi hämähäkki, joka osoittautui lähemmässä tarkastelussa pahamaineiseksi mustaleskeksi.

Tapauksen johdosta Yhdysvalloissa aloitettiin viinirypäleiden tarkastaminen, ja myrkyllisiä hämähäkkejä löydettiin supermarkettien hedelmäosastolta muun muassa Michiganista, Missourista, Minnesotasta ja Wisconsinista, Food Safety News raportoi. Otsikoihin nousi jatkuvasti asiakkaiden kertomuksia hedelmäosastolla tapaamistaan mustaleskistä.

Mustalesken purema on harvoin tappava, mutta sen erittämä hermomyrkky aiheuttaa muutaman päivän ajan erittäin voimakkaita kipuja. Mustaleskeä on tavattu ihmisen mukana levinneenä jopa Ruotsista. Mustaleski on raajoineen 2 – 4 senttimetriä pitkä.