Merten huikea jättiläinen päätyi kalansaaliiksi: ”Kuin dinosaurus”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kalajutut ovat perinteisesti olleet usein hieman paisuteltuja, mutta kännykkäkameroiden aikakaudella yhä useampi kalastaja joutuu kuitenkin puhumaan totta, sillä valokuvan ottaminen ei ole enää kovin vaikeaa. Nyt kamera on kuitenkin tallentanut floridan rannikolla poikkeuksellisen näyttävän kalansaaliin.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Kapteeni Mark Quartianon ohjastaman kalastusveneen asiakas sai noin 150 metrin syvyydestä saaliin, jonka hän muistaa varmasti loppuikänsä. Merestä nousi nimittäin valtava 4,5 metriä pitkä esihistoriallinen kala Dactylobatus Clarkii, jonka kapteenikin kuvaili olevan ”kuin dinosaurus”. Ne elävät jopa 300 metrin syvyydessä, eli ovat siksi harvinaisia saaliita.

Saalis kuvattiin, mitattiin ja palautettiin takaisin mereen.

Kuva: Splash
Kuva: Splash