Twerkkaus meni hengenvaaralliseksi – teinityttöjen typerä tempaus videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Twerkkaaminen on vuoden kohutuin tanssiliike, jonka hypetystä on siivittänyt eniten poppari Miley Cyrus keikkakoreografioillaan. Pepun heilutuksesta ovat innostuneet myös aivan tavikset, ja YouTube on täynnä erilaisia sheikkausvideoita.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt eräs video on kuvattu keskeltä metroasemaa, kun kaksi neitokaista päätti alkaa twerkata junaraiteilla. Kyseessä on hengenvaarallinen tempaus, eikä sitä suositella kenellekään. Peppua heiluttelevat tytöt eivät tunnu huolehtivan siitä mahdollisuudesta, jos juna sattuisikin olemaan lähellä.

Twerkkaamista on verrattu perinteisiin afrikkalaisiin tansseihin, kuten Länsi-Afrikassa aikoinaan kiellettyyn mapoukaan. Yhdysvalloissa twerkkaaminen liittyy hip hop -kulttuuriin. DJ Jubilee äänitti vuonna 1993 Twerk Something! -kappaleen. Poppareiden suosimassa tanssityylissä on rodullisia ja sukupuolisia mielleyhtymiä, ja useimmilla YouTube-videoilla sitä tanssii nainen. Tänä vuonna twerk-sana lisättiin Oxfordin sanakirjaan.