Isoveli valvoo! Uudet avaruuskamerat seuraavat maapalloa 24/7

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kansainvälinen avaruusasema ISS on ollut tähän mennessä lähinnä astronauttien ja kosmonauttien työpaikka ja temmellyskenttä. Maapallon asukkaat ovat päässeet tutkailemaan ISS:lta avautuvia avaruusmaisemia pelkästään YouTubeen julkaistujen videoiden avulla.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt avaruusasemalle asennetaan jatkuvasti reaaliaikaista kuvaa maapallosta taltioivia webkameroita. Avaruusasemallle asennetaan kaksi kameraa ja hanke on nimeltään UrtheCast. Toinen kamera on erittäin tarkka ja välittää korkealaatuista kuvamateriaalia. Nettikameroiden materiaalia voi katsella internetistä ilmaiseksi.

Daily Mailin mukaan kamerat laukaistiin avaruuteen eilen Venäjältä, ja niiden avulla toivotaan saavan planeetastamme korkearesoluutioisia kuvia, jotka auttavat esimerkiksi ympäristön seurannassa ja humanitaarisen avun kohdentamisessa. Toki hyvälaatuiset kuvat tarkoittavat auttamattomasti myös sitä, että myös tavallisten ihmisten elämää voidaan seurata entistäkin tarkemmin.