22-vuotiaasta ensimmäinen suomalainen astronautti?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen ensimmäinen astronauttikokelas, 22-vuotias Henrikki Hakala, on lähdössä sunnuntaina kisaamaan paikasta avaruuslennolla. Avaruuslennolle lähetetään kansainvälisen Axe Apollo Space Academy -leirin parhaimmisto.

Kuva: Henrikki Kettunen
Kuva: Henrikki Kettunen

Axe Apollo Space Academy -avaruusohjelman voittaja Hakala selvitti tiensä Suomen finaaliin 1.500 halukkaan joukosta. Kisassa mitattiin finalistien psyykkistä ja fyysistä kestävyyttä sekä soveltuvuutta avaruuslennolle.

Orlandon Kennedy Space Centerissä vastassa on 114 kilpailijaa 60 eri maasta. Paikkoja avaruuslennolle on tarjolla 22 kappaletta. Leirin aikataulu on tiivis, ja ohjelmassa on ainakin lento hävittäjäkoneella, painottomuuslento sekä G-voimia simuloiva laite, avaruuselokuvistakin tuttu sentrifugi.

– Olen valmistautunut kisaan treenamalla kovasti ja tekemällä taustatutkimusta kilpakavereista. Vastassa on ainakin jenkkiläinen avaruusinsinööri, ensimmäinen Mount Everestille kiivennyt egyptiläinen, tunnettu pelisuunnittelija ja kungfun kahdeksakertainen maailmanmestari, joten kilpailijoiden kirjo tulee olemaan laaja ja taso todella kova, Henrikki Hakala kertoo.