Miehet ovat jonottaneet PlayStation 4 -konsolia viikon ulkona

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kun pikkutytöt jonottavat poikabändien konsertteihin yön yli, saattaa moni aikamies pyöritellä päätään moiselle touhulle. Nyt kuitenkin Lontoon kaduilla kiemurtelee aikuisista miehistä koostuvat jono. He tahtovat PlayStation 4 -pelikonsolin ensimmäisenä.

PlayStation 4 -pelikonsoli saapuu myös Suomen kauppoihin huomenna 29. marraskuuta – juuri sopivasti joulumarkkinoille. Lontoossa miehet ovat leiriytyneet kauppojen edustoille jo alkuviikosta. Mukanaan heillä on peittoja ja telttoja, ja esimerkiksi Covent Gardenissa sijaitsevan liikkeen edusta näyttää enemmän leirintäalueelta kuin kaupungin kadulta, Daily Mail raportoi.

Uusi konsoli ilmestyi Yhdysvalloissa jo viime viikolla. Sony lupaa, että uudelle konsolille julkaistaan jouluun mennessä 33 peliä, kuten Call of Duty: Ghosts, Need for Speed: Rivals, Battlefield 4, FIFA 14 ja Lego Marvel Superheroes. Vaikka pelikonsoleita on ollut markkinoilla jo 70-luvulta saakka, räjäytti Nintendo Entertainment System, eli NES, potin lopullisesti vuonna 1985. Kyseessä oli niin sanottu kolmannen sukupolven 8-bittinen konsoli, joka teki muun muassa Super Mariosta maailmanlaajuisesti tunnetun.