Oma rakas on parhaimman näköinen – tutkija selvitti syyn

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rakastavaiset ihmiset pitävät kumppaniaan ihanimpana olentona maailmassa, ja heidän mielestään oma rakas on kaiken lisäksi parhaimman näköinen. Sanotaan, että rakkaus on sokea, mutta nyt tutkijat ovat paljastaneet syyn siihen, miksi oma kulta näyttää niin uskomattoman kauniilta tai komealta.

Syy piilee missäpä muuallakaan kuin hormoneissa. Rakkauden huumassa olevat ihmiset välittävät runsaasti oksitosiinia, joka vahvistaa ihmisten välistä kiintymystä ja luottamusta. Oksitosiinia välittyy seksistä, kosketuksesta, hieronnasta ja mielihyvän tunteista. Rakkaushormoniksikin kutsuttu aminohappomolekyyli myös lieventää pelkoa ja ahdistusta.

Oksitosiini tekee suoraan kumppanista paremmannäköisen. Hormonia vapautuu tosin vain rakkauden tuotoksena, joten vaikka työkaveri erittäisikin suuria määriä oksitoniinia, ei hän välttämätä ole muiden silmissä yhtä hyvännäköinen kuin oman puolison mielestä, Daily Mail vinkkaa.