Uskomattomia optisia harhoja kasvomaalauksilla – tunnistatko kasvoiksi?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taidetta on monenlaista, mutta yleensä mielenkiintoinen idea tai kikka saa enemmän ihailijoita kuin perinteinen öljyvärityö latoineen ja peltomaisemineen. Nyt verkossa ihastuttaa venäläisen kaksikon taideprojekti.

Moskovalainen valokuvaaja Alexander Khokhlov ja maskeeraaja Valeriya Kutsan ovat toteuttaneet upean kuvasarjan, jossa mallien kasvoille luotiin optisia harhoja. Uusi taideprojekti 2D Or Not 2D hämmästyttää nyt ympäri verkkoa julkaistuilla kuvilla, sillä alustana toimivia kasvoja ei hahmota taidokkaan maalauksen alta.

Kasvokuvissa on mukana mielenkiintoisia ja mustavalkoisia teoksia, mutta myös parodiaa suomalaisesta Angry Birds -pelistä. Khokhlovin ja Kutsan teokset vievät kasvomaalauksen uudelle tasolle, Bored Panda -sivusto hämmästelee.