Käärmeeltä leikattiin pää irti – sitten tapahtui kummia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käärmeet lukeutuvat hämähäkkien ohella niihin eläinlajeihin, jotka aiheuttavat monille inhon väristyksiä. Pahasta käärmekammosta kärsiville ei voikaan suositella tämän uutisen videota, vaikka siinä esiintyvä matelija on kuollut – ainakin teknisesti.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

The Guardian -lehden Yhdysvaltain Alabamassa kuvatulla Youtube-videolla nähdään kyykäärmeiden heimoon kuuluva matelija, jonka pää on irrotettu sen ruumiista. Siitä huolimatta käärme näyttää jatkavan kiemurteluaan, ja lopulta irto pää puree vaistonvaraisesti omaa liian lähelle käyvää häntäänsä.

Tapaus saattaa vaikuttaa erikoiselta ja makaaberilta, mutta todellisuudessa kyseessä on melko tavanomainen ilmiö. Useiden käärmeiden refleksit toimivat vielä tuntikausien ajan eläimen kuoleman jälkeen, jopa tapauksissa, joissa käärmeen kaula on katkaistu.