Suomen passi rankattiin maailman parhaaksi – helpointa matkustaa

Matkailu · Stara.fi

Moni runsaasti maailmaa kiertänyt suomalainen on huomannut, että Suomen passilla on usein poikkeuksellisen hyvä vaikutus tullivirkailijoihin. Muiden maiden kansalaisten viipyessä tullivirkailijan tiskillä joskus minuuttikaupalla pääsee suomalainen usein läpi muutamassa sekunnissa.

Nyt Suomen passi on saanut tunnustusta eri maiden passien vertailussa, jossa se rankattiin maailman parhaaksi. Kriteerinä oli miten moneen maahan passilla pääsee matkustamaan ilman viisumia. Vertailun laati Nomad Capitalist -verkkosivusto, joka on aktiivimatkailija Andrew Hendersonin ylläpitämä matkailumedia.

Vertailun mukaan maailman parhaaksi rankatulla Suomen passilla pääsee ilman viisumia muun muassa Intiaan ja Vietnamiin, joihin yleensä vaaditaan viisumi. Aiemmin artikkelissa kerrottiin, että Suomen passilla pääsisi viisumivapaasti 173 maahan, mutta todellinen määrä on mainittua hieman suurempi. Suomen jälkeen parhaiksi passeiksi listattiin Ruotsin, Britannian, Luxemburgin ja Tanskan passit.