Ikävä Lontooseen? Tämän videon jälkeen viimeistään on

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lontoo on on yksi tunnetuimmista matkakohteista Euroopassa. Sen kaduilla kohtaa monikulttuurista väkeä ja silti siellä on mahdollisuus karata aitoon brittiläistunnelmaan matkustamalla muutamien minuuttien matkan maanalaisella kauas turistirysistä.

Lontoo on muiden miljoonakaupunkien tavoin erityisen kaunis ilta-aikaan, ja nyt Paul Richardson on ikuistanut koko komeuden yhdelle videolle. Valokuvaaja vietti lokakuussa kahdeksan päivää Lontoon kaduilla polkupyöräillen ja kuvaten. Hän pyöräili yhteensä 321 kilometriä mukanaan 22 kilon edestä kuvausvälineistöä.

Tuloksena syntyi loistava timelapse -tekniikalla toteutettu Restless Nights -video. Video koostettiin 18.000 eri kuvasta, ja sillä esitellään kaupungista tuttuja maamerkkejä ja paikkoja. Videon perusteella voisi sanoa, että Lontoon kaduilla on väkeä vuorokauden ympäri, eikä suotta, sillä kaupungin valot tarjoavat upean kokemuksen vaikka keskellä yötä nautittuna.