Nopeasti kihloihin? Tarkista ensin nämä 8 asiaa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Rakastuminen on eräs hienoimmista tunteista. Vatsassa lentelevät perhoset, päässä surisee ja silmissä näkyy vaaleanpunaisia sydämiä. Tässä ruusuisessa olotilassa tulee usein tehneeksi nopeitakin siirtoja, kuten ostaneeksi sormukset itselle ja sydänkäpyselle.

Pikakihloja kannattaa kuitenkin harkita hieman. Glamour-lehden mukaan on tärkeää esimerkiksi selvittää tulevan siipan koko nimi ja tutustua hänen lähipiiriinsä ennen suuren elämänvalinnan tekemistä. Ihmisen perhe ja ystävät kertovat myös ihmisestä itsestään, jolloin voit pohdiskella sopivatko elämäntyylinne yhteen.

Kun ihmiset viettävät paljon aikaa yhdessä parisuhteessa, he oppivat tuntemaan toisensa todella hyvin. Rakkaus asuu yksityiskohdissa – tiedätkö hänen lempiruokansa tai miten hän juo kahvinsa? Monet pariskunnat saattavat huomata vasta pitkän ajan jälkeen olevansa aivan erilaisia.

Joskus he ovat päätyneet tuolloin jopa avioliittoon, jolloin ero on tuskallinen. Selvitä kullannuppusi poliittinen kanta ja uskonnolliset arvot ennen kuin on liian myöhäistä ja sormus on jo sormessa. Samankaltaiset elämänkatsomukset voivat auttaa yhteisen elämän sujuvuudessa.

Kihlojen jälkeen mennään naimisiin ja pian syntyvät jo monille ensimmäiset lapset. Siinä vaiheessa on turhauttavaa huomata, että henkilö, jota rakastat omaakin aivan erilaisen kasvatustyylin. Keskustelkaa jo alkuvaiheessa lapsista ja siitä, miten haluaisitte omanne kasvattaa. Tässä vaiheessa voi kiistellä myös muksujen määrästä.

Raha on eräs yleisimmistä riidanaiheista suhteissa. Yleensä toinen tienaa enemmän ja toinen kuluttaa avomielisemmin. Älä ryhdy liittoon tuhlaajan kanssa, sillä muuten saat olla aina aikuisempi osapuoli suhteessa. Kestätkö jatkuvan nalkutuksen toisen huolimattoman rahapolitiikan takia?

Kykeneekö kumppanisi rentoutumaan vapaalla, vai jääkö työmoodi päälle? Työnarkomaani on vaikea aviopuoliso, sillä häntä ei useinkaan näe kotona. Jos haluat osallistuvan partnerin elämään, tämä asia on hyvä selvittää varhaisessa vaiheessa. Työntekotahdista voi olla vaikea irrottautua edes rakkaan ihmisen takia.

Jokaisella ihmisellä on huonoja puolia. Yksi kaivaa nenäänsä ja syö räkäänsä, toinen piereskelee atomipommin veroisia paukkuja syötyään sipulia, joku on muuten vain välillä kestämätöntä seuraa alkaessaan puhua lempiharrastuksestaan. Millaisten huonojen puolien kanssa pystyt elämään? Ärsyttävien asioiden volyymi todennäköisesti kasvaa ajan kuluessa, ja joudut naimaan myös ne. Ota siis kihlatuksi ihminen, jonka huonot puolet eivät saa sinua hermostumaan liikaa.