Kännykän salasovellus saattaa pelastaa hengen kotiväkivallassa

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Televisiossa ohjeitaan auliisti jakeleva Dr. Phil tunnetaan myös hänen neuvokkaasta vaimostaan, joka on kunnostautunut etenkin väkivaltaa parisuhteissaan kohtaavien naisten auttamisessa. Nyt hänen vaimonsa Robin McGraw on julkaissut uuden ilmaissovelluksen puhelimeen, jonka tarkoituksena on pelastaa hädässä olevia naisia ja lapsia.

aspirenews07122013

Väkivaltaisessa suhteessa elävien naisten on joskus hankala pyytää apua hädän keskellä. Uusi Aspire News -niminen sovellus antaa varmuutta, sillä kyseessä on tavalliseksi uutissivustoksi naamioitu paniikkipalvelu. Sovellus esittää tavallisia uutisia ja urheilukatsauksia, mutta jos uutissivun yläreunaa näpäyttää kolme kertaa, avautuu puhelimen näytölle lista numeroista, joiden kautta voi hakea helposti apua.

Sovelluksen käyttäjä voi myös ladata sovelluksen taustalla olevien hätänumeroiden joukkoon omia tarpeellisia yhteystietojaan. Tämä auttaa esimerkiksi tilanteessa, jossa väkivaltainen puoliso tai perheenjäsen tutkii myös uhrin puhelinta säännöllisesti. Lisäksi puhelimelle voi nauhoittaa tai kirjoittaa hätäviestin valmiiksi pahimman varalle, Daily Mail raportoi.