Raivostuttava Vuvuzela jää historiaan? Jalkapallon MM-kisoissa uusi soitin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Useimmille jäi vuoden 2010 jalkapallon MM-kilpailuista ainoastaan mieleen ärsyttävän kuuloinen torvi, jonka piinaava ääni kaikui jokaisesta vastaanottimesta kuukauden ajan. Nyt vuoden 2014 kilpailuissa käytetään toisenlaista soitinta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Vuvuzelan suosio meni yli hilseen edellisten jalkapallon MM-kilpailujen aikana viimeistään siinä vaiheessa, kun torvia myytiin jo lähikaupoissa ja kaikki naapuruston lapset soittivat niitä pihoillaan. Monien onneksi ensi vuonna Brasiliassa käytävät kilpailut saavat uudenlaisen soittimen, nimittäin marakassimaisen caxirolan.

Rytmisoitin on osa brasilialaista kulttuuria ja Associated Pressin uutisvideon mukaan soitin aiheuttaa huomattavasti vähemmän häiriöääniä peleihin ja urheilulähetyksiin kuin taannoin käytetty muovitorvi. Joidenkin lähteiden mukaan caxirola olisi myös yritetty kieltää, koska sen pelätään sopivan myös pahoinpitelyn aseeksi.