Sokeiden ja näkövammaisten jääkiekkojoukkue kerää kehuja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Osalla ihmisistä on jonkinlaisia fyysisiä vajavaisuuksia verrattuna täysin terveisiin ihmisiin, mutta harva antaa sen kuitenkaan vaikuttaa arkielämäänsä kovin paljon. Esimerkiksi harrastusten valinnassa fyysiset rajoitteet voivat kuitenkin näkyä jonkin verran.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Paraolympialaiset ovat osoittaneet, että myös invalidit voivat urheilla täysipainoisesti huippu-urheilun kansainvälisellä tasolla. Nyt jääkiekkomaa Kanadassa on noussut puheenaiheeksi Vancouver Eclipse -niminen jääkiekkojoukkue, joka koostuu pelkästään sokeista ja näkövammaisista.

Kanadalaisjoukkue toivoo pääsevänsä vielä joskus pelaamaan paraolympialaisiin. He harjoittelevat tällä hetkellä samalla tavalla kuin muutkin jääkiekkojoukkueet, mutta esimerkiksi kiekko on tavallista viisi kertaa suurempi ja siitä lähtee ääntä. Ongelmana jäällä on lähinnä pelitovereihin törmäileminen.