James Bond oli alkoholisti – ajoi kaatokännissä ja joi 92 drinkkiä viikossa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kaikkien aikojen kuuluisin fiktiivinen agentti 007 on monen ihannoima hahmo. Harva kuitenkaan ymmärtää täysin brittivakoojan henkilökohtaisten ongelmien laadun. Uuden tutkimuksen mukaan James Bond on alkoholisti.

British Medical Journalin tekemässä tutkimuksessa selvitettiin 14 Ian Flemingin Bond-kirjan avulla, että agentilla oli hieman ongelmia alkoholinkäyttönsä kanssa. James Bond joi 92 drinkkiä viikossa ja enemmän kuin 13 alkoholijuomaa joka päivä, kun ei ollut sairaalassa tai vankina.

Ensimmäisessä Bond-kirjassa Casino Royalessa agentti 007 joi peräti 20 drinkkiä ennen kuin lähti hurjaan autotakaa-ajoon, joka saattoi tämän vankilaan. Elät vain kahdesti -kirjassa hän joi eniten, kumoten 226 alkoholijuomaa kirjan tarinassa. Tutkimuksen mukaan Bondin kuuluisa sitaatti ”Ravistettuna, ei sekoitettuna” saattaa viitata myös krapulavapinaan, joka liittyy alkoholismiin.

Tutkijoiden mukaan Bondin nauttiman alkoholimäärän perusteella hänen ei pitäisi olla kykenevä ampumaan aseella, purkamaan pommia tai menestymään niin onnistuneesti makuuhuoneen puolella naisten kanssa. Jos Bond olisi oikea ihminen, hän olisi elämäntapojensa puolesta kuollut 56 vuoden iässä, uutisoi Time-lehti.