Elokuva-arvostelussa Last Vegas

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Mikään ei voita polttareita Vegasissa. Monissa komediaelokuvissa on päästy todistamaan nuorten villiä kreisibailausta syntisessä pelikaupungissa. Tällä kertaa juhlimassa ei ole kuitenkaan märkäkorvia, vaan joukko teräspappoja. Last Vegas -elokuvassa pääpaino on vanhojen ystävien jälleennäkemisellä ja välienselvittelyllä.

Billy (Michael Douglas) herää ystävänsä hautajaisissa tajuamaan kuolevaisuutensa ja kosii itseään puolet nuorempaa tyttöystävää. Siinä on hyvä tilaisuus pyytää Paddy (Robert De Niro), Sam (Kevin Kline) ja Archie (Morgan Freeman) yhteiseen tapaamiseen muistoja verestelemään. Vanhoja kaunoja on kuitenkin ehtinyt kertyä takataskuun, eikä juhlinta suju aivan ilman kupruja.

Vitsiä väännetään iästä ja esimerkiksi sen vaikutuksista miehen seksielämään. Kokonaisuus on viihdyttävä, sillä Douglasin, De Niron, Klinen ja Freemanin kaltaiset konkarinäyttelijät harvemmin epäonnistuvat roolisuorituksissaan. Dialogi on humoristista ja komediallinen ajoitus toimii.

Last Vegas on kuin Kauhean kankkusen ja Äksyjen vanhojen herrojen yhteinen lehtolapsi. Katsojakokemus on leppoisan harmiton ja jättää hyvän mielen. Suurin nautinto on seurata näyttelijäkaartin välistä mutkatonta kemiaa. Mary Steenburgen ihastuttaa harmaapartoja hämmentävänä viehkeänä kapakkalaulajattarena.

Lajityyppi: KomediaOhjaaja: Jon TurteltaubPääosissa: Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman, Kevin Kline, Mary Steenburgen.Ensi-ilta: 22.11.2013Kesto: 1 h 45 minIkäraja: 7

Pisteet: 3/5