Tosimiesten hampurilainen – Beerger on nimensä veroinen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Philadephiassa toimiva PYT-yritys on loihtinut kerta toisensa jälkeen ällistyttäviä hampurilaisia, kuten lasagnepurilaisia tai nuudelihamppareita. Kerroimme taannoin listalle nousseesta sydänkohtaushampurilaisesta, joka oli leivottu kahden uppopaistetun leivoksen väliin.

Kuva: PYTphilly.com
Kuva: PYTphilly.com

Nyt ravintolan listalla on maailman ensimmäinen friteerattua olutta sisältävä hampurilainen. Olutburgerin nimi on osuvasti Beerger, ja sen saa lautaselleen 12 dollarilla. Koska tuote sisältää alkoholista valmistettua ainesosaa, vaatii Beergerin ostaminen Yhdysvalloissa vaadittavan täysi-ikäisyyden, eli 21 vuotta. Suomessa tuotteen ikäraja olisi 18 vuotta.

Zagat-sivuston mukaan oluthampurilainen valmistetaan jäädytetystä Pabst Blue Ribbon -oluesta, joka leivotaan ohuen pastataikinan sisään, kääritään cheddar-juustoon, pyöritellään suolakekseissä ja uppopaistetaan. Hampurilaisen kehitellyt ravintola loihtii uuden ja erikoisen burger-herkun viikoittain.