Ranskalaispoika tekee rahaa myymällä tölkitettyä ilmaa – tuote saanut jättisuosion

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että tyhmä ei ole se, joka pyytää vaan se, joka maksaa. Hyvä myyntimies saa myytyä vaikka lantaa maajusseille ja jäätä eskimoille. Harva kuitenkaan olisi valmis maksamaan pelkästä ilmasta, mutta nyt sekin ihme on nähty.

airdemontcuq16122013

Ranskalainen 22-vuotias Antoine Deblay sai taannoin idean, että voisi myydä 250 millilitran tölkkejä, jotka olisi täytetty hänen kotikaupunkinsa Montcuqin puhtaalla ja raikkaalla ilmalla. Opiskelijapoika testasi ideaansa yritysrahoituksia keräävällä KissKissBankBank-sivustolla, ja sai yllätyksekseen alle kuukaudessa yli 700 euroa lahjoituksia toimintaansa varten.

Antoine painatti tölkkeihin etiketit, joissa lukee sisällön olevan sataprosenttisesti luonnonmukaista ilmaa. Vielä hauskemmaksi asian tekee se, että koska hänen kotikaupunkinsa nimi kuulostaa ranskaksi lausuttuna samalta kuin ”takapuoleni”, myy poika periaatteessa takapuolensa ilmaa. Yksi tölkki maksaa vajaat viisi euroa, ja tuhannet ihmiset ovat ostaneet tölkitettyä ilmaa lähinnä lahjaksi, Zimkasi-julkaisu uutisoi.