Nelivuotias on yhtä älykäs kuin Albert Einstein ja Stephen Hawking

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisten älykkyysosamäärä sijoittuu suurimmaksi osaksi 85-115 välille, kun lievempää älykkyyttä edustavat kaikki älykkyystestissä alle 50 pistettä saavat henkilöt. Vain kaksi prosenttia väestöstä saavuttaa erittäin korkean älykkyysosamäärän, joka on yli 130.

Superälykkäiden ihmisten joukkoon on nyt liittynyt brittiläinen nelivuotias Sherwyn Sarabi, joka sai älykkyystestissä huimat 160 pistettä. Pistemäärä on suurin, jonka testissä voi suoritaa, ja samassa kastissa paikkaansa jo pitävät Albert Einstein, Bill Gates ja Stephen Hawking.

Sarabi on ihmelapsi, joka pääsi Mensan jäseneksi jo kolmevuotiaana. Hän oppi puhumaan 10 kuukauden ikäisenä, ja hänen äitinsä Amanda Sarabi kehuu lasta erittäin iloiseksi ja puheliaaksi pikkupojaksi. Oppimista tutkiva psykologi Peter Congdon kertoi Express-lehdelle, että pojan sanavarasto on tavallista laajempi, ja tenava on muutenkin älykkyytensä ansiosta harvinaisen lahjakas ja sosiaalinen.

Poika on lukenut elämänsä aikana ainakin 190 kirjaa. Hänen äitinsä kertoo, että lapsi kyselee paljon asioita ja kyseenalaistaa asioita. Lisäksi hän on utelias. Äiti kertoo vastailevansa jälkikasvun kysymyksiin parhaansa mukaan ja mahdollisimman kattavasti, jotta tiedonjano ei sammuisi.