Tähänkö ollaan tultu? Vauvoille oma iPad-istuin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaukana ovat ajat, jolloin ulkona leikittiin käpylehmillä ja veistettiin kaarnalaivoja. Talvella peuhattiin lumessa ja rakennettiin lumiukkoja. Nykyaikana yhä pienemmät lapset viihdyttävät itseään tekniikan turvin, ja asia jakaa usein aikuiset ihmiset kahteen kastiin.

Kuva: Amazon.com
Kuva: Amazon.com

Toisten mielestä on luonnollista, että lapset sopeutuvat uuteen teknologiaan ja oppivat käyttämään välineistöä jo pienestä pitäen. Harva kuitenkaan antaisi taaperolleen leikittäväksi useamman satasen maksavia tablettitietokoneita tai älypuhelimia. Lelujätti Fisher-Price on kuitenkin kantanut kortensa kekoon.

Lelutehdas on nyt valmistanut istuimen, jossa iPadille tai muulle tablettitietokoneelle on oma telineensä. Pieni taaperoinen saa sitten istua mukavasti tuolissaan sen edessä ja näprätä näyttöä ilman, että koko vekotin lentelisi pitkin lattioita. Älylaitteille voi ladata satoja taaperoille tarkoitettuja sovelluksia, puhumattakaan lukuisista elokuvista tai lastenohjelmista.

Tuolista saattaa olla apua esimerkiksi äidin ruoanlaittamisen ajaksi, kun taaperon voi istuttaa tyytyväisenä tablettia tuijottelemaan. Toiset vanhemmat antaisivat lapsensa mielummin tutustua ympäristöön ja leikkiä perheenjäsenten tai oikeiden ystävien kanssa.