43 prosenttia yhdysvaltalaisista uskoo joulupukkiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Punanuttuinen joulupukki saapuu yhdysvaltalaiskoteihin savupiipusta ja pudottaa lahjat takan reunuksella roikkuviin sukkiin. Myös välkehtivästi koristellun joulukuusen alle pannaan muutama paketti ja tunnelma on valmis.

Yöaikaan vierailevalle joulupukille jätetään perinteisesti pöydälle keksiä ja juomaa. Public Policy Polling järjestää Yhdysvalloissa vuosittain suuren kyselyn, ja nyt tuloksista selvisi, että 43 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo joulupukkiin.

Vain kaksi prosenttia afroamerikkalaisista vastanneista uskoi joulupukin olevan vaaleaihoinen. 33 prosenttia pitää pukkia demokraattisen puolueen kannattajana, kun 20 väittää hänen olevan republikaani.

47 prosenttia ei tiennyt Korvatunturilla asuvan partaveikon poliittista kantaa. Yhdysvaltalaiset eivät myöskään usko, että maailmalla on sotia jouluna, ja peräti 47 prosenttia vastanneista uskoi, että maailmassa vallitsee pyhien aikana rauha.

Naiivista ajattelutavasta kertoo myös se, että 72 prosenttia vastanneista uskoo olevansa joulupukin kilttien nimien listalla. Tämä olettamus tosin oli sidoksissa myös sukupuoleen, sillä naisista peräti 80 prosenttia ajatteli olleensa tarpeeksi kiltti lahjoja varten. Miehillä luku oli 65 prosenttia.