Kitaristi vetää hiljaiseksi taidonnäytteellään – moni ei tee perässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni lapsi saa jouluna lahjaksi jonkinlaisen instrumentin. Osa pienistä musiikoista on luonnonlahjakkuuksia ja hallitsevat jonkinlaisen soittamisen nopeasti paketin avaamisen jälkeen. Useimmat taiturit ovat kuitenkin harjoitelleet jopa koko ikänsä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tommy Emmanuel on yksi alansa parhaista, ja varsinainen kitaravirtuoosi, joka soittelee kuusikielistä instrumenttiaan vikkelästi näppäilemällä. Hän on ladannut nettiin soittovideon esimerkkinä kaikille tuleville muusikoille siitä, kuinka taitavaksi kovalla harjoittelulla voi tulla.

Australialainen Tommy Emmanuel esittää YouTube-videolla The Tall Fiddler -nimisen kappaleen, eivätkä silmät yksinkertaisesti pysy soittavien sormien perässä. Korvat sen sijaan kiittävät, sillä miehen leppoisamusisointi saa paatuneimmankin myhäilemään. Tommy on yksi maailman neljästä kitaristista, jolla on Certified Guitar Player -titteli.