Kuono: Suomen googlatuimmat koirarodut 2013

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on valtava määrä koiria, ja niiden eri rotujen määrät tiedetään tilastojen perusteella ainakin suuntaa-antavasti. Nyt uusi suomalainen koirasivusto Kuono.fi on kuitenkin selvittänyt myös mitkä ovat Suomen haetuimmat koirarodut Googlen hakupalvelussa.

Google Trends -palvelun avulla toteutetun selvityksen perusteella Suomen googlatuin koirarotu oli chihuahua. Toiseksi haetuin oli saksanpaimenkoira ja kolmantena haetuin mäyräkoira. Neljänneksi haetuin koirarotu oli labradorinnoutaja.

Viidentenä tuli vuorostaan listauksen varsinainen yllätys, sillä vuonna 2012 Suomen 18. yleisin koirarotu collie nousi nyt peräti viidenneksi haetuimmaksi roduksi. Pääosin tulokset sopivat hyvin yhteen Suomeen rekisteröityjen koirarotujen määrien kanssa. Katso loput suosituimmista roduista Kuonon verkkosivuilta.