Vaginan vaalennus yleistyy – merkki terveydestä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomat suomalaiset ovat joutuneet varsinkin Thaimaassa tilanteeseen, jossa ostettu aurinkorasva onkin paljastunut ihoa vaalentavaksi. Monelta jää nimittäin huomaamatta pakkauksen maininta ”whitening”. Vaaleaa ihoa pidetään monissa Aasian maissa tavoittelemisen arvoisena.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Parin viime vuoden aikana markkinoille on tullut myös tuotteita, joiden käyttäjät voivat vaalentaa ihoaan myös muualta kuin näkyviltä alueilta. Esimerkiksi vaginan vaalennuksen suosio on noussut kovasti, ja tuotteiden mainostekstien mukaan vaaleampi vagina näyttää terveemmältä.

Monille länsimaisille tällainen ajattelutapa on täysin vieras, mutta esimerkiksi Intiassa ja Thaimaassa vaalea iho on merkki sosiaalisesta asemasta ja varakkuudesta. Vaalentavien hygieniatuotteiden mainoslauseissa luvataan naisen alapään olevan vaaleampi jo neljän viikon käytön jälkeen. Lisäksi tuotteisiin on ryhdytty lisäämään ikääntymistä hidastavaksi väitettyjä ainesosia.