Ryöstäjä valitsi väärän rikospaikan – väkijoukko hakkasi bussissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rikolliset edustavat tunnetusti ihmiskunnan heikkolahjaisinta osaa, ja usein karman laki antaa heille takaisin heidän tekojensa mitalla. Tuoreimmassa tapauksessa mies yritti ryöstää toisen käsiaseella uhaten seattlelaisessa linja-autossa. Toisin kuitenkin kävi.

Ryöstöpaikka ja ryöstön kohde olivat molemmat huonosti valittuja, sillä uhri otti tilanteen heti haltuunsa ja ryhtyi iskemään ryöstäjää nyrkeillä. Nopeasti myös muut matkustajat tulivat hätiin ja kaatoivat ryöstäjän maahan. Bussin lattialla maannut rikollinen sai iskuja toisensa perään, ja lopulta hän päätyi pidätysselliin ja vastaa myöhemmin oikeudessa syytteisiin ryöstön yrityksestä.

Suomessa ryöstön uhri olisi suomalaisen oikeuskäytännön perusteella tuomittu hyvin todennäköisesti ryöstäjän pahoinpitelystä sakkoihin tai ehdolliseen vankeuteen.