Tulevaisuuden piano on täällä – Seaboard Grand ällistyttää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Piano on yksi maailman yleisimmistä soittimista, mutta sen kehityksessä ei ole tapahtunut juuri mitään edistysaskeleita sitten sen keksimisen. Pianon sähköiset vastineet ovat toki esitelleet uusia innovaatioita. Nyt vuorossa on kuitenkin suurin mullistus vuosikymmeniin.

Kuva: Youtube
Kuva: Youtube

Yhdysvalloissa on esitelty Seaboard Grand Piano, joka tulee yleistyessään muuttamaan soittamisen melko olennaisesti. Tähän saakka nuottien sähköistä muokkausta on jouduttu nimittäin ohjaamaan soittimessa olevista erillisistä säätimistä, mutta ROLI-yhtiön suunnittelema Seaboard on nyt yhdistänyt ne interaktiivisiin koskettimiinsa.

Aika näyttää miten Seaboard otetaan vastaan ammattilaisten keskuudessa, mutta ainakin oheisen esittelyvideon perusteella tulossa on jotain todella mullistavaa.