Saitko ”turhia” lahjoja? Tässä 7 vinkkiä pukinkonttiin ensi jouluksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Isälle kirja, äidille hyasintti, siskolle sukkia ja veljelle alennuslaarin DVD… Monissa suomalaisperheissä tutkiskellaan tälläkin hetkellä joululahjoja, joille ei välttämättä keksi minkäänlaista käyttöä.

Turhien lahjojen ostaminen ei kannata, vaikka idea olisi kuinka hyvä, sillä parasta olisi antaa jotain hyödyllistä. Tai ainakin sellaista, mistä lahjansaaja aidosti pitää. Toiset mieltävät käytännölliset lahjat tylsiksi, mutta silti he käyttävät niitä joulupyhien jälkeen auliisti. Nyt Huffington Post listasi seitsemän lahjavinkkiä, jotka kannattaa kirjoittaa ylös ensi joulua varten.

Yksi erinomainen lahjaidea on täyteen ladattu matkakortti. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla seutulippu kustantaa kuukaudessa likimain sata euroa, joten edes yhden kuukauden matkakortin täyttäminen voi tuoda suurta helpotusta pankkitilin saldoon. Ja ennenkaikkea lahjaa käytetään ja siitä on aidosti hyötyä.

Toinen vinkki on tietysti sukkien ostaminen ja kolmantena alusvaatteiden antaminen. Kukaan ei tule ilman niitä toimeen ja ne ovat yleensä poikkeuksetta käytössä reikiintymiseen asti. Myös kuukauden kahvit ovat hyvin tarpeellinen lahja etenkin työssäkäyville ihmisille. Kahvikortteja saa esimerkiksi suurimpien kahvilaketjujen valikoimista, ja kymmenen tavallista kahvipakettia on jo arvokas lahja.

Yksinään hammasharja on tylsähkö idea, mutta kun pakettiin liittää tahnan, suuveden ja vaikka etukäteen maksetun hammaslääkäriajan yksityiselle hammaslääkärille, nousee lahjan arvostus varmasti silmissä. Kuinka moni myöskään harkitsee sateenvarjon antamista? Etenkin mustana jouluna hautausmaareissu sujuu kätevästi uuden varjon kanssa. Oikein valittu sateenvarjo voi olla pidetty lahja.

Jokaisella puhelimenomistajalla tulisi myös olla useampi laturi, joten miksipä ei panisi pukinkonttiin uutta laturia ja mukaan vaikkapa korttia, jossa pyydetään lahjansaajaa soittelemaan.

Millaisia käytännön lahjavinkkejä sinulla on?